Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Kraj Petra Sagana má vlastnú ŽUPATOUR

Ak vás neodradil náročný terén, pot, blato či nejaký ten pád na prvých pretekoch série Žilinská ŽUPATOUR 2016 v Turci, ste o krok bližšie k vlastnému župnému dresu a možno aj k víťaznej trofeji. Pokračujeme v Liptove.
Biker

Cyklosezóna odštartovala a mnohí bikeri telom aj dušou už majú za sebou aj premiérové preteky. V prípade, že si ešte len zostavujete itinerár na aktuálnu sezónu, nemali by v ňom chýbať ani preteky série Žilinská ŽUPATOUR 2016, ktorá začala práve v Turci na AGGLU TURIECKAP v Turčianskych Tepliciach. Ak chcete získať originálny župný cyklodres, ešte stále máte šancu. Stačí absolvovať na vlastnej koži nasledujúce preteky v Liptove, Hornom Považí, Orave a na Kysuciach a dôjsť do cieľa.

Pre technicky zdatných jazdcov i pre deti. Rôznorodé kategórie prilákali do Turca 120 pretekárov.

Aké preteky nás čakajú?

18.6.2016 Nízkotatranská MTB Tour

Najbližšia cykloudalosť, kde si môžete overiť svoju kondíciu je v Liptovskej Lúžnej. Na štyroch tratiach, ktoré majú od 15,2 až do 63 kilometrov, budú musieť jazdci zvládnuť aj 2600 metrové prevýšenie. Trasy sú však prispôsobené všetkým kategóriám. Mierne náročná ponúka rôzne povrchy od asfaltových ciest cez polia a lesné chodníky a prevýšenie 685 metrov. Na svoje si prídu aj milovníci peknej panorámy a Nízkych Tatier a Veľkej Fatry. Bikeri, ktorým nie je priťažká žiadna výzva si otestujú svoju výkonnosť na najdlhšej trati s najväčším prevýšením, určenej pre Elite jazdcov.

25.6.2016 AUTHOR ŠKODA bikemaratón Súľovské skaly

Už tretí z radu pretekov, AUTHOR ŠKODA bikemaratón Súľovské skaly, ponúka 4 trasy blízko späté s nádherným prostredím Súľovských skál. Novinkou sú aj premiérovo zaradené úseky v Národnej prírodnej rezervácii! Na dvoch najdlhších je aj pár kilometrov singletrailov, takže pravoverní bikeri si určite prídu na svoje! Nie ste vo vrcholnej forme alebo vás odrádza vek? Vďaka rôznorodej ponuke tratí sa maratónu môžu zúčastniť cyklisti všetkých vekových aj výkonnostných skupín.

02.7.2016 Oravský cyklomaratón

Dolný Kubín bude dejiskom už 9. ročníka ďalšieho cyklistického sviatku – Oravského cyklomaratónuvytrvalostného preteku horských bicyklov, ktorý sa odohráva v oblasti oravských kopcov. Ak si trúfate prejsť jednu z troch náročných tratí v dĺžkach 80, 42, alebo 25 km, ste vítaní. Na dlhej trati nastúpajú pretekári viac ako 2400 m, na krátkej vyše 1200 m a trať „do pohody“ má prevýšenie 800 m. Terén vedie po hrebeňoch oravských kopcov a po lúkach s nádhernými výhľadmi na všetky strany.

17.9.2016 ISTROFINAL SNEŽNICKÝ MTB – Veľké finále

Séria Žilinská ŽUPATOUR 2016 končí na Kysuciach. Prevažne terénna trasa vinúca sa krásnou prírodou Kysuckej vrchoviny, kde sa striedajú kopce s údoliami a ponúka výhľad na kysucké doliny a obce Snežnica, Radoľa, Lopušné Pažite, Dolný Vadičov, Kotrčiná Lúčka, Zástranie a Brodno. Ak si chcete naplánovať pekný rodinný program, vezmite so sebou aj svoje deti a prihláste ich tiež na tento MTB pretek. Práve maratón v Snežnici je určený nielen pre aktívnych, ale aj rekreačných cyklistov a môžete tu akčne ukončiť sériu a získať originálny župný dres. MTB maratón bude totiž zároveň vyvrcholením celej série a jeho súčasťou bude finále s odovzdávaním víťazného pohára a cyklodresov Žilinskej župy.



Kliknite na www.zupatour.sk, alebo sa pridajte k facebookovej skupine Žilinská ŽUPATOUR a získajte potrebné informácie o pretekoch, na ktoré je potrebné sa prihlásiť individuálne prostredníctvom oficiálnej prihlášky na webe jednotlivých usporiadateľov v regiónoch.


Kraj pre milovníkov cyklozážitkov

Žilinský kraj ponúka nielen kvalitné preteky, ale aj ideálne možnosti na výlet či tréningy. Ak pri ich plánovaní nenechávate nič na náhodu a ste navyše aj fanúšik moderných technológií, ideálnym pomocníkom, ktorí uľahčí výber trás je internet a mobilný telefón. Na stránke za-cykloportal.sk nájdete GPS zamerané cykloturistické trasy, nafotené kultúrne a prírodné pamiatky a až 620 km nových trás spracovaných do 40 výletov. K dispozícii sú aj voľne sťahovateľné gpx tracki. Okrem Žilinského kraja si môžete vybrať aj úseky smerujúce do Zlínskeho a Moravsko-sliezskeho kraja.

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu