Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Jesenný relax v kráľovskom regióne Maďarska

Ponorte sa do histórie a vydajte sa po stopách kráľov a vznešených dám v historickom centre Maďarska, kde korunovali uhorských panovníkov.
Biker


TRADÍCIE, PÔŽITOK, REGENERÁCIA A RELAX V STREDNOM ZADUNAJSKU

Blízky maďarský región na druhej strane Dunaja tiahnuci sa až po jazero Balaton ponúka jedinečné zážitky v historických mestách, vo vinohradníckych oblastiach, pozdĺž rieky Dunaj alebo v malebných prírodných lokalitách ako Bakony, Vértes, Gerecse a jazero Velencei. So zľavovými regionálnymi turistickými kartami bude váš pobyt nielen príjemný, ale aj výhodný. Ponorte sa do histórie a vydajte sa po stopách kráľov a vznešených dám v historickom centre Maďarska, kde korunovali uhorských panovníkov.

Oddýchnite si a nechajte sa rozmaznávať spa a wellness procedúrami, vychutnajte si lahodné víno v príjemnom prostredí, oddajte sa gurmánskym pôžitkom a načerpajte energiu po každodennom zhone. Stredné Zadunajsko je ideálnou voľbou s rozmanitými turistickými atraktivitami. Okrem blahodarného wellnessu môžete vyskúšať aj kvalitné liečebné terapie v hoteloch a v liečebných a termálnych kúpeľoch v lokalitách Velence, Agárd, Pápa, Komárom alebo Tatabánya.

Návštevníkov čakajú štýlové, tradičné aj trendové reštaurácie, degustácie vín v historických vinohradníckych oblastiach a výnimočné druhy pravej maďarskej pálenky. Spoznajte Stredné Zadunajskoma príďte znovu.

JAZERO VELENCEI JE MIESTO, KTORÉ OČARÍ VAŠE ZMYSLY

Existuje miesto, kde sme všetci doma. Miesto, kam sa vrátime domov bez ohľadu na to, kde skutočne bývame. Vypneme motor, zabuchneme dvere, vzdiali sa každodenný stres a my vdýchneme osviežujúcu vôňu jazera a vieme, že sme na správnom mieste. Máme pred sebou svet zabalený do zážitkov, ktorý čaká na objavenie. Jazero Velencei, jedno z najobľúbenejších rekreačných stredísk Maďarska, láka plnohodnotným oddychom, aj keď je leto už nenávratne preč.

Pláže sa vyprázdnili a vo vzduchu možno ešte cítiť vôňu langošov a pečenej ryby, ale letný ruch vystrieda pokoj a hodnotnejšie kulinárske zážitky. Začína sa nová sezóna – sezóna aktívneho turizmu, wellnessu a gastronómie. Kto už dávno nebol pri jazere Velencei alebo je tu prvýkrát, určite bude prekvapený zo stretnutia s novými príležitosťami na objavovanie vo svete pôžitkov a chutí. Ku gastronomickým pochúťkam sa podávajú vína vyrobené zo strapcov hrozna, ktoré do seba uzavreli pestrú arómu leta vďaka vynikajúcim mikroklimatickým podmienkam a 2 500 slnečným dňom.

Vínne pivnice v blízkosti jazera ponúkajú príležitosť ochutnať tento lahodný mok. Sledovanie hry farieb pri západe slnka nad jazerom je dokonalým zážitkom v spoločnosti dobrého miestneho vína. Agárd je preslávený svojou pálenicou, kde vyrábajú azda najznámejšie a najlepšie destiláty Maďarska. Prehliadka návštevníckeho centra spojená s ochutnávkou je nevšedným zážitkom pri zoznamovaní s týmto hungarikom.

Región disponuje vodou s liečivými účinkami, ktorá spolu s kvalitnými službami dvoch wellness hotelov v kategórii 4*superior na brehu jazera Velencei tvorí najväčšie lákadlo pre hostí hľadajúcich spa a gastrozážitky.

Vital Hotel Nautis**** superior Gárdony

Hotel má podobu lode a kto vstúpi na jej palubu, nájde tu oddych aj zábavu vo Wellness centre a Vitalitáriu. Obrovský tobogan vychádzajúci z vlastného hotelového majáka, zážitkové bazény a 5 druhov sáun sa starajú o relax či adrenalín. Okrem klasických masáží si hostia môžu vybrať aj regeneračné procedúry s použitím exkluzívnych výrobkov Organique z prírodných ingrediencií. Po osviežení tela hostia môžu rozmaznávať aj svoje chuťové bunky rôznymi gastronomickými špecialitami.

Vital Hotel Nautis**** superior ponúka vynikajúce vína z pivníc v blízkosti jazera Velencei a v spolupráci s týmito vínnymi pivnicami organizujú vinárske prezentácie, gastronomické podujatia a degustácie. Hotelový somelier degustáciou vín, syrov a špeciálnych šumivých vín dodá šmrnc rodinným oslavám, firemným stretnutiam alebo gastronomickým zážitkom wellness hostí hotela.

Velence Resort & Spa**** superior

Rezort na brehu jazera Velencei je súčasne hotelom, kúpeľmi a plážou a ponúka zemský raj pre dospelých aj detských návštevníkov. Wellness oddelenie garantuje dokonalý relax a o ďalší pôžitok sa postará reštaurácia. Nezabudnite zaradiť do programu aj romantickú večernú prechádzku po promenáde na brehu jazera až k prístavu, odkiaľ môžete obdivovať fascinujúcu nočnú oblohu a horizont jazera.

Wellness hotel Velence Resort & Spa **** superior vráti harmóniu do vášho života. Vychutnávajte si kombináciu prírodnej vodnej plochy, zážitkových kúpeľov a liečivej sily vody, ktorá sa postará o vašu telesnú a duševnú pohodu. Tento spa, wellness, konferenčný a rodinný hotel má výhodnú polohu, z reštaurácií, z balkónov izieb a z konferenčných miestností sa otvára úchvatná panoráma na jazero Velencei a okolité kopce.

Okolie ponúka prírodné a kultúrne lákadlá, ktoré sľubujú príjemné prežitie voľných chvíľ. Pre deti sú pripravené detské kútiky, detské bazény, ihrisko, pieskovisko a množstvo veselých programov. Cez víkendy po celý rok, vo vybraných termínoch a počas školských prázdnin môžete zveriť svoje dieťa staršie ako 3 roky do rúk pedagógov špecialistov a vy sa môžete bez starosti oddať relaxu.

Viac info: www.madarsko.sk/strednezadunajsko

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu