Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

​Firma CATLIKE oslavuje 20 rokov

Popredný španielsky výrobca prilieb oslavuje okrúhle výročie 20 rokov od vzniku firmy. Cestný pretekár a vizionár Pepe Del Ramo založil malú firmu na výrobu cyklistických prilieb v časoch, kedy prestal so svojím pôsobením v profi pelotóne.
Biker
​Firma CATLIKE oslavuje 20 rokov

Boli to časy, kedy si cyklisti začali uvedomovať, že vďaka zvyšujúcim sa rýchlostiam, premávke na cestách a vývoju jazdy v teréne, je potrebné chrániť to najdôležitejšie – vlastné zdravie.Neutíchajúca túžba vyrábať tie najlepšie, najľahšie a v prvom rade najbezpečnejšie prilby ho priviedla k vybudovaniu rodinnej firmy s veľkým podielom ručnej práce v rodnej oblasti Murcia, v španielskom Yecle.

Špecifický rukopisCatlike je od začiatku zrejmý na všetkých produktoch s oranžovým mačacím logom, a je dielom samotného Pepeho.Väčšina prvotných návrhov legendárnych prilieb Kompacto, Whisper či Mixino,pochádza z jeho hlavy a rúk. V súčasnosti mu s vývojom pomáha mladý tím návrhárov, modelárov a grafikov. Všetka výroba prilieb, po krátkom taiwanskom intermezze, prebieha priamo na juhu Španielska.

Výrobný proces od farbenia fólií, tvarovania, robotického vyrezávania škrupinových otvorov, implementácií kevlarovýchnanosietí, inmold procesu, až po záverečné skompletizovanie je čisto v španielskych rukách. Mimo zvýšenia zamestnanosti v oblasti považuje produkciu v rámci Európysám Pepe za jednu z nesporných konkurenčných výhod.

Navyše je možné veľmi operatívne v porovnaní s dodávkami z ďalekého východu riešiť požiadavky zákazníkov vrátane možnosti individualizácie prilieb už od 30 kusov, čo v súčasnosti nie je žiadna iná značka schopná ponúknuť. Vo firme prebieha neustály vývoj a testovanie prilieb, pričom rovnaká starostlivosť je venovaná závodným topmodelom, tak aj ekonomickým prilbám. Bezpečnosť na prvom mieste, to je heslo, ktorým sa Catlike riadi a podriaďujú sa mu všetky inovácie.

Napriek tomu, že prilby Catlike patria medzi najľahšie a najlepšie odvetrané na trhu, nikdy nie je ich hmotnosť ani ventilácia uprednostnená na úkor bezpečnosti. Stovky laboratórnych testovacích nárazov pred samotnou výrobou a v jej priebehu, deštrukcia prilieb, popruhov a upínacích systémov, a ich detailný výskum smeruje k jednému – poskytujú zákazníkovi čo najbezpečnejšiu prilbu.

Catlikenavyše úzko spolupracuje s univerzitou v Granade a testuje svoje produkty vo veternom tuneli CEAME. Táto spoluprácamá za vznik veľké množstvo nových produktov, ktoré, čo sa týka nízkeho odporu vzduchu, nemajú konkurenciu. Mimo výrobu prilieb, prišla firma pred dvoma rokmi na trh s ucelenou kolekciou cyklistických tretier, vyrábaných rovnakým postupom ako prilby. Momentálne je obuv vyrábaná v Taiwane, ale opäť je plánovaný presun výroby do domáceho prostredia v Španielsku.

Niekoľkostránkový výpis úspechov popredných svetových športovcov a tímov hovorí za všetko, prilby a tretry k maximálnej spokojnosti používajú tímy, ako sú napríklad MOVISTAR, cyklisti NairoQuintana, AlejandroValverde či v minulosti olympijský víťaz JulienAbsalon, alebo Samuel Sánchez. Z českých tímov používajú napr. TJ Favorit Brno U23, Expres CZ Merida Team s Tomášom Paprstkom, CK Příbram,GalaxyCykloŠvec team a mnoho ďalších. Catlike je jednoducho na pretekoch vidieť.

Firma CykloŠvec je najstarším pôvodným distribútorom v histórii firmy Catlike, venuje sa dovozu do ČR celých 15 rokov, za čo získala od majiteľa firmy Catlike zvláštne ocenenie. Za dvadsať rokov pôsobenia nechal cyklista Pepe Del Ramo a jeho rodinná firma skutočne veľa práce. Zaželajme im, aby ich túžba ponúkať ľuďom všestranné skvelé produkty trvala minimálne ďalších dvadsať rokov.

Viac informácii o produktoch Catlike nájdete na stránkach www.catlike.es a www.cyklosvec.cz/catlike.

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu