Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Biker 2/2015 už v predaji!

Druhý tohtoročný Biker je tu! 138 strán, mapy trailov k dvom lokalitám, a historicky prvá obálka s nežným pohlavím! Čo však nájdete pod ňou?
Biker
Druhý tohtoročný Biker je tu! 138 strán, mapy trailov k dvom lokalitám, a historicky prvá obálka s nežným pohlavím! Čo však nájdete pod ňou?


Vychytávať chybičky na práci bikových dizajnérov je jednoduché. Postavili sme však už niekedy niečo sami? Nie. Až doteraz! Rozhodli sme sa dokázať, že nehovoríme len tak do vetra, a postaviť dva biky podľa svojich vlastných geometrií, ktoré zatienia všetky ostatné na trhu. Alebo nie? Dočítate sa v prvej časti projektu Postav si svoj vlastný bike.

Ak máte radi tipy ako lepšie jazdiť, tento rok sa máte na čo tešiť. V novom seriáli vám budeme v každom čísle radiť ako zdolávať rôzne prekážky na traile a učiť vás nové techniky – niektoré pre rýchlosť, iné pre bezpečnosť, a zopár aj pre foťák. Jednoducho vás zmeníme na trailového majstra! V druhom čísle nájdete pochopiteľne druhú časť.

Všetci traja jazdia niečo iné: jeden fourcross, ďalší zjazd, a tretí enduro. Je však ich príprava natoľko odlišná? Troch z tých najlepších v Československu sme sa opýtali, ako hodnotia uplynulú sezónu a čo robia pre to, aby bola tá tohtoročná ešte lepšia. Časť svojho know-how vám prezradia Tomáš Slavík, Rasťo Baránek a Matej Vitko.

Niner rozhodne nebol prvou značkou, ktorá prišla s 29-palcovými bicyklami, no pokiaľ sa celé vaše portfólio skladá z veľkých kolies, podľa ktorých ešte aj pomenujete svoju firmičku, o tomto rozmere zrejme čosi budete vedieť. Niner Jet 9 RDO v limitovanej edícii si aj preto status superbiku rozhodne zaslúži. V tomto bikechecku zistíte ďalšie dôvody.

V časopise nájdete aj tipy na 10 vecí, ktoré musíte určite vyskúšať v roku 2015. Jednou z nich sú aj prvé preteky, no či už budú prvé, alebo sté, vhod vám príde kompletný prehľad všetkých veľkých pretekov vo všetkých MTB disciplínach ako na Slovensku, tak aj v Čechách.

Myšlienka na prvé preteky vám možno naháňa strach, no vôbec nemusí. Stačí si len dobre vybrať – ako disciplínu, tak lokalitu a výbavu. Poradíme vám ako svoju prvú jazdu proti stopkám nielen prežiť, ale aj si ju užiť.

Nie je náhoda, že existujú len vpredu odpružené a vzadu neodpružené biky a nie naopak. Predné odpruženie je prvé, ktoré zareaguje na terén, a preto aj vo všeobecnosti dôležitejšie. Ak si myslíte, že je čas na novú vidlicu, máme pre vás dobrú správu. Okrem šiestich 120 mm vidlíc na 29 ery sme otestovali ďalších desať vysokozdvihových na trailbiky a enduro. Okrem nich nájdete aj veľký test pohonov (prehadzovačiek, kaziet a radení), či test plášťov do jarného blatka.

Traily, aké sú v okolí Banskej Štiavnice, nenájdete len tak hocikde. Nikam nemusíte chodiť autom – priamo nad mestom leží v Šiavnických vrchoch ich mimoriadne dobre popísaná sieť. Pridajte k tomu nádhernú prírodu a množstvo historických pamiatok a turistických atrakcií, a je vysoká pravdepoobnosť, že sa toto leto ocitnete na jednej z nami popísaných trás. Všetky samozrejme nájdete aj v priloženej vyberateľnej mapke do ruksaku.

V Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac, no to už určite radi zistíte aj sami. Zoženiete ho v každom dobrom bikeshope aj novinovom stánku, no pokiaľ by ste na to chceli ísť menej tradične, po nové číslo si môžete zájsť aj do Tesca, na pumpy Agip a Slovnaft, či do kníhkupectiev Panta Rhei. Bikera si zároveň môžete predplatiť s takmer polovičnou zľavou a všetkých sedem čísel ročne vám príde do schránky. Dúfame, že toto druhé tohtoročné sa vám bude páčiť!

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu