Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Conec´tires: senzory, ktoré zistia tlak v pneumatikách a odhalia defekt

Francúzsky výrobca cyklistických plášťov Hutchinson vyvinul senzor, ktorý po inštalácii do ráfika dokáže odhaliť tlak v pneumatikách. Môže tiež zistiť hladinu tmelu a upozorniť vás na defekt.
Biker

Snímač je umiestnený vo vnútri ráfika, kde je upevnený bezdušovým ventilom. Pracuje s akýmkoľvek štandardným bezdušovým ventilom. Váha senzora je iba 12 g.

Použitím technológie ANT + a Bluetooth sa údaje prenášajú do aplikácie, ktorú si môžete zdarma stiahnuť do svojho smartfónu.

Tlak vzduchu v pneumatikách sa monitoruje každú sekundu s presnosťou 0,01 baru. Po 20 sekundách nečinnosti sa snímač vypne, vďaka čomu je životnosť batérie až tri roky pri bežnom používaní.

Senzor však tiež môže zistiť punkciu. Technológia je užitočná najmä na pomalé úniky vzduchu. Taktiež detekuje aktuálnu hladinu tesniaceho materiálu pomocou snímača vlhkosti a informuje vás, kedy ho potrebujete doplniť.

Technológia pomôže určiť správnu voľbu pneumatík pre daný terén. Snímač by mal byť dostupný na trhu od roku 2018.

Viac informácií na www.velon.sk

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu