Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Číslo 5 žije! Nový Biker 5/2015 je na pultoch obchodov!

Letné číslo Bikera práve dorazilo z tlačiarní do predajní. Zaujíma vás, čo nájdete vnútri?​
Biker

Keď sa v roku 2012 po presne 12 rokoch do Bratislavy vracal City Downhill, málokto tomu dokázal uveriť. O rok na to zas mnohí pochybovali, že sa akcia takéhoto rangu ešte zopakuje. Našťastie sa mýlili, a Bratislava sa dokonca stabilne zapísala do kalendára svetového pohára v city downhille. Práve po tomto ročníku však vyzerá kvôli nešťastným okolnostiam jeho budúcnosť najbledšie. Prinášame vám report z akcie.

Aj náradie sa dá testovať, a možno vás prekvapí, aké cenové aj funkčné rozdiely sa našli medzi multikľúčami v tomto teste. Zisťovali sme, ako sa s nimi povoľujú tvrdohlavé skrutky, koľko vážia, či sa zmestia aj do vrecka, a koľko rôznych nástrojov vlastne dostanete za svoje peniaze.

Specialized so vstupom do segmentu 27,5 čakal podľa mnohých až zbytočne dlho. Svoj prvý elektrický mountainbike však odpremiéroval úplne načas a v mnohom nastavil latku pre všetkých ostatných. Prečítajte si, v čom je výnimočný, a prečo by vlastne všetky e-mtb mohli a mali mať objemné 27,5+ kolesá.

Mnohí z nás majú v garáži viacero bikov, z ktorých si vyberajú podľa toho, kam sa chystajú jazdiť, aké počasie je vonku, a ako sa vyspali. Majú však špecializované bicykle vôbec nejaký význam pre rekreačných jazdcov? Alebo najlepšie pochodíte s jedným bikom na všetko? Postavili sme proti sebe zjazďák, XC-čko, a strednozdvihový trailbike.

Stačí vám jeden bike na všetko? Ak sa v článku vyššie, dočítate, že áno, určite vám príde vhod megatest 17 trailbikov, z ktorých sme vybrali 5 najlepších na trhu. Ak zháňate nový bike a neviete sa rozhodnúť, len málokde nájdete viacero bikov pokope, z ktorých bude hračka vyberať. Alebo práve naopak?

V minulom čísle sme vám priniesli prehľad najlepších alpských destinácií v Rakúsku, Taliansku a Švajčiarsku, a v tomto čísle prehľad zavŕšime bikeparkami na východe Francúzska. Sú síce ďalej, no zároveň ich je v tesnom susedstve bezmála desiatka. Ak ešte nemáte vybranú lokalitu na letný trip, čítajte čo kde nájdete, ako sa tam dostanete, a koľko vás to bude stáť.

Ak sa vám letná dovolenka spája najmä s morom, no je vám pripraviť sa o týždeň jazdenia, odpoveďou môže byť Karpathos. Na tomto gréckom ostrove totiž nájdete okrem klasického dovolenkového váľania sa aj výborné jazdenie na biku. Poradíme vám, ako si ísť zajazdiť do stredomoria.

15 eur a 15 minút – len toľko vás bude stáť vdýchnutie nového života do vašich pedálov Crankbrothers Mallet. Ak majú vôľu, alebo sa už neotáčajú tak hladko ako kedysi, poradíme vám ako jednoducho vymeniť všetko poškodené a tešiť sa z prakticky nových pedálov.

Ak ste videli Pána prsteňov alebo Hobita, práve tento kraj vám dokonale pripomenie Stredozem. Kopaničiarsky kraj, do ktorého sme sa tentokrát vybrali zmapovať tri rôzne ťažké trasy, je známy aj ovocnými destilátmi výbornej kvality, a tak bude možno ešte o jeden dôvod na návštevu viac. Všetky trasy aj so zaujímavosťami po ceste nájdete zaznačené vo vyberateľnej mapke.

V Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac, no to už určite radi zistíte aj sami. Zoženiete ho v každom dobrom bikeshope aj novinovom stánku, a rovnako sa môžete zastaviť v Tescu, na pumpách Agip a Slovnaft, a kníhkupectvách Panta Rhei. Bikera si zároveň môžete predplatiť s takmer polovičnou zľavou a všetkých sedem čísel ročne vám príde do schránky. Dúfame, že sa vám bude páčiť!

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu