Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ako vznikalo video Every week is Awesome?

Pred časom sme vám priniesli špičkové slovenské video od borcov z EWIA Production s názvom Every Week Is Awesome. Ako mohlo niečo také kvalitné vôbec v našich končinách a podmienkach vzniknúť? Čítajte ďalej...
Biker

Andrej Grznár a Pavol Medovič sa rozhodli ísť za svojím snom:
„Ku koncu dňa, s pivom v ruke sme klasicky kecali o tom, že filmovať jazdcov a naháňať sa za dokonalým svetlom a zaspávať úplne vyčerpaní na je presne to, kvôli čomu žijeme. Obaja sme si mysleli, že sú to len reči o snoch, ktoré sú príliš veľké aby sa splnili. Vtedy sme však ešte netušili, že o niekoľko rokov neskôr, sa obaja rozhodneme dať výpovede vo svojich prácach a konečne po roku šetrenia a dlhého plánovania robíme to čo naozaj milujeme. Väčšina ľudí vraví, že zlyháme, čo nám iba dáva signál k tomu, že ideme dobrým smerom. Ale viete čo? Zatiaľ, EVERY WEEK IS AWESOME!“

Vďaka určite patrí aj jazdcom, ktorí sa na videu podieľali:
Jakub Béreš – 00:00 – 01:04
Matej „3HI“ Ivančík – 01:05 – 01:34
Majo Škultéty – 01:35 – 02:06
Paldo – 02:07 – 02:47
Ján „Dodo“ Javorník – 02:48 – 03:08
„Patkan Crew“: Ľubomír Mlynček, Matúš Halahija, Tomáš Halahija, Denis Šúlek – 03:09 – 03:53

Jakub Béreš
Jeden z jazdcov, ktorý je ochotný kvôli dobrému záberu ísť za svoje hranice. S Kubom sme skvelý kamoši už niekoľko rokov a máme za sebou už niekoľko spoluprác. Často nás osloví s nejakou zaujímavou lokalitou na fotenie či točenie, a preto sme sa rozhodli natočiť s Kubom hneď dva segmenty na miestach, ktoré sa nám páčili najviac, a ktoré sme poznali z predchádzajúcich fotení. V prvom segmente sa tak točilo na jeho lokálnej trati, ktorú ma Kubo najazdenú snáď aj pospiatky (verím, že on by to dal keby to chceme tak točiť). Jazdenie cez dymovnicu totižto vyžadovalo často veľkú mieru odvahy, keďže nebolo vidieť ani len dopad (a raz dokonca ani odraz J ) z ktorého skáčete. Predpokladali sme, že časť s dymovnicou nebude tak komplikovaná, nakoľko sme niečo veľmi podobné už fotili. No v konečnom dôsledku sme dymovníc minuli 14(!!) a na miesto sme sa museli vrátiť, kým všetko klaplo tak ako malo.

Druhý segment sme sa preniesli „na Mars.“ Aspoň povrch, ktorý tu je a Kubove jazdenie sú ako z úplne inej planéty, čo sa týka pomerov na Slovensku určite. Dva lokálne kameňolomy, lajny z ktorých sa vám krúti hlava, keď sa postavíte na miesto ich začiatku. Točenie začalo už o cca 2 hodine v noci, pretože okrem fotenia hviezd bolo nutné ešte pred východom slnka niektoré časti lajn upraviť. Zaujímavosťou je tiež fakt, že Kubo nejazdil na žiadnom biku renomovanej značky, ale už dlho reprezentuje ako testovací jazdec SLOVENSKÝ karbónový horský bike od Intro Cycles!

Matej Ivančík aka „3HI“
3hi je nás skvelý kamoš z lokálu, s ktorým sme točili naše úplne prvé video a bol s nami ešte v úplnych začiatkoch. Bolo jasné, že teda aj pri našom novom „začiatku“ 3HI nesmie chýbať a odjazdil pre nás našu lokálnu trať, ktorú máme v Nitre neďaleko. Točenie však nebolo vôbec také jednoduché, pretože sa muselo točiť len v poobedňajších hodinách a muselo byť sucho po sebe aspoň dva dni.

V prípade silnej búrky alebo dlhšieho dažďa bola trať takmer vždy nejazditeľná, a zrovna v čase, keď sme tento segment točili si počasie s nami robilo čo sa mu zachcelo. A aby toho nebolo málo, dva dni pred vypustením videa nám ešte stále chýbali dva zábery z cable camu, ktorý nám vyskratoval pár minút pred tým ako 3HI došiel na trať. Nakoniec sme si však poradili inak, a všetko úspešne dokončili.

MAJO
Je to už niekoľko rokov, čo sme točili video pre SPDH v Lučivnej a pamätám, že keď sme prechádzali materiál, ktorý sme natočili, vždy sme sa pozastavili pri záberoch s Majom. Neskutočný štýl, je radosť sa pozerať na Majove jazdenie. Sľúbili sme mu preto neskôr, že s ním natočíme video, čo sme nakoniec odložili o niekoľko rokov. Sme však radi, že to nakoniec vyšlo. Avšak okrem tohto krátkeho segmentu si budete môcť užiť oveľa viac Majovho jazdenia v pripravovanom full edite, ktorý už pre vás chystáme 😉

PALDO
Naháňanie za dokonalým svetlom. Tak nejak by sa dala zjednodušene popísať časť, kde jazdil Paldo. Naším cieľom bolo v tejto časti poukázať najmä na spojitosť jazdenia a našej nádhernej prírody, ktorú môže človek na Slovensku zažiť.

Obaja sme sa zhodli, že natočiť túto časť bolo asi najnáročnejšie. Naplánovať trip vzhľadom na počasie a vyniesť všetku techniku spolu s bikom niekoľko hodinovým trekom nám dalo zabrať, no točenie pri dokonalom západe/východe slnka či fotenie 5 miliónov hviezdičkového „hotela“ bol balzam na dušu.

DODO

Doda na Slovensku netreba nijak obzvlášť predstavovať. Svojho času bol po Filipovi Polcovi najrýchlejším Slovákom a mojim vzorom sa stal už pri mojich začiatkoch 13 rokov dozadu. Mal som to šťastie že sme súťažili pár rokov za ten istý tým, a či už to boli preteky alebo len lokálny pojazd, vždy bolo kopec srandy. V súčasnosti už Dodo nechodí od preteku k preteku, no pokiaľ sa rozhodne že sa niekde zúčastní, väčšinou to skončí na stupni víťazov s medailou na krku.

Pre tento segment sme vybrali lokalitu pri Banskej Štiavnici kde vyrástol zaujímavý projekt Flow Trail Helligon. Z fotiek a videí sme vedeli že sa nám to bude do videa hodiť. Točenie prebiehalo pomerne hladko, keďže Dodo nemal problém predriftovať klopky na trati, na ktorej bol po prvý krát.

PATKAN CREW
Patkan Crew sú mladí chalani z Liptovského Mikuláša, ktorí sa bavia bajkovaním, navštevovaním bikeparkov, stavaním trailov a točením editov. Náš pôvodný plán bolo natočiť segment na lokalite zvanej Rohačka. Je to lokalita kde si chalani nakopali riadne polety, a čo robí lokalitu ešte viac zaujímavou je fakt, že popri jazdení si človek môže vychutnať nádherný výhľad na Vysoké Tatry.

Žiaľ systém na Slovensku je pre stavanie nových trailov dosť biedny a Rohačku museli zrušiť. Nakoniec sme zvolili druhú alternatívu a točenie videa presunuli na trail v Liptovskom Hrádku, ktorú tu „vyšejpovali“ domáci lokáli. Za crew jazdili: Ľubomír Mlynček, Tomáš Halahija, Matúš Halahija a Denis Šúlek.

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu