Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ako si vybrať blatníky?

Ktoré z množstva cyklodoplnkov skutočne potrebujete?
Biker

Ak ste si mysleli, že na bicyklovanie potrebujete len bicykel, nie je to celkom tak. Všetky veci z cyklopredajne však tiež nepotrebujete. Mnohí si vystačia s normálnym oblečením a keď potrebujú niečo odviezť, vezmú si klasický batoh. Ak však máte s bicyklovaním väčšie plány ako len občasný krátky výlet alebo pár kilometrov do práce, niektoré doplnky spravia vaše jazdenie príjemnejším, bezpečnejším a jednoduchším.

Blatníky pomôžu, aj keď neprší

Blatníky sú ďalšia dôležitá časť výbavy, ak sa chcete vyhnúť premoknutiu či zašpineniu od mokrej cesty po daždi. Fŕkanie špinavej vody do tváre alebo na zadok môže byť veľmi nepríjemné, aj keď už po daždi svieti slnko. V posledných rokoch sa na trhu objavili malé flexibilné blatníky, ktoré sa montujú na mostík vidlice MTB bicyklov, a zadné sa zasúvajú priamo pod sedadlo. Tvoria minimálnu, ale veľmi účinnú ochranu pred hutným horským blatom. Na trhu však nenájdete veľa bicyklov, ktoré by mali blatníky pripevnené už z výroby.

Je to preto, že blatníky berú bicyklom ich športový vzhľad. Ak však chcete bicykel využívať nielen počas slnečných dní, mali by ste ich montáž určite zvážiť. Väčšina bicyklov predovšetkým v nižších cenových kategóriách má rám uspôsobený pre montáž klasických blatníkov so vzperami. Ak vám však rám neposkytuje takúto možnosť, nič sa nedeje. Na trhu sú dostupné aj blatníky, ktoré pripevníte na akýkoľvek bicykel. Zadný na sedlovku a predný do krku vidlice. Ak si nie ste istí, aký blatník potrebujete, je dobré navštíviť predajňu aj s bicyklom.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu